Polisinsatsen i Malmö mot ett antal vänsterdemonstranter har väckt stor uppmärksamhet. Som vanligt får polisen som enligt lag är till för att skydda den grundlagsfästa yttrandefriheten massor av kritik av media och twittervänstern. Utan att kolla fakta hävdas man att polisenljugit. Sedan larmet lag sig visar det sig att polisen faktiskt hade ljugit. Man hade sagt att deras polisbilar, hästar och ambulanser hade mötts av kastade gatstenar. Det var alltså fel. Det hade varit vanliga stenar.
Men våra politiska ledare tycks vara helt obekymrade om att slå vakt om vår demokrati. Ovanligt nog var justitieministern däremot kristallklar i sitt stöd för polisen. Men hur måse egentligen våra journalister som aldrig återger verkligheten som den är.
För övrigt har tydligen Svenska Kyrkan anslutit sig till de grupper som vill (för)störa vissa gruppers rätt att enligt lagen ha rätt att yttra sig, Nu ringer kyrkklockorna som annars brukade kalla till bön och gudstjänst i en obehaglig samklang med vänstergruppernas vrål. 

Kommentera

Publiceras ej