I lumpen hette det Utan spaning ingen aning. Samma teknik tillämpar många somm försöker tolka framtiden. Arthur Koestler talar om händelser och processer, där de senare rör sig i en underström. Ofta tvärt emot vad som speglas i de stora media. Peter Drucker använder metaforen Sprickor i muren. En liten spricka som släpper igenom lite ljus kan tillsammans med andra sprickor visa på en helt annan utveckling än som syns i tidningarnas rubriker och etermedias headlines.
 
I DN i dag har riksdagsledamoten Cecilia Malmström en stort uppslagen debattartikel där hon hävdar att tiggeriet på gatorna måste förbjudas. Helt enligt logiken rycker hela M:s partiledning ut och fördömer förslaget. Det är emellertid värt att notera att ett flertal tunga M-ledamöter håller med Cecilia Magnusson. Är detta möjligen ett förebud om en revolt inom M mot ett styre som snabbt brukar förpassa oliktänkande ut i kyland.
 
I Ekot i går sade finansminister Borg att den hittills ganska positiva prognosen för Sveriges ekonomisla utveckling måste skrivas ner. Han angav två skäl. Det första var att hushållens köpkraft hade minskat och det andra var att invandringen nu hade nått sådana nivåer att detta märktes i den ekonomiska kalkylen. Om detta är en tillfällig spricka som snabbt muras igen eller om hans uttande varnar för kärvare ekonomiska tider återstår att se.

Kommentera

Publiceras ej